Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0172-614550
  • info@domburgvandepanne.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je bij andere veroorzaakt.

Denk bijvoorbeeld aan je fiets die omwaait tegen andermans auto. Of aan je spelende hond die je buurvrouw omverloopt. Je wordt aansprakelijk gesteld voor de schade. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt er in vele gevallen voor dat je niet zelf voor de kosten moet opdraaien.

Maar er dreigen grotere risico’s. Wist je dat je ook aansprakelijk gesteld kunt worden voor schade veroorzaakt door je eigen woning? Zo'n situatie kan zich voordoen wanneer door storm een dakpan van je woning afwaait, die vervolgens een voetganger raakt. De gedupeerde raakt hierdoor arbeidsongeschikt. Als eigenaar van het huis kun je aansprakelijk zijn voor deze schade. Hier kan een zeer grote claim uit voortkomen. In het geval je geen AVP hebt, kun je levenslang betalen om de lasten (deels) te dragen.

Wil je deze financiële zorgen voorkomen? Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Wij denken graag met je mee over het bepreken van de risico’s voor jezelf en ook voor je gezinsleden en huisdieren.

Welke aansprakelijkheidsverzekering past bij jou?

De aansprakelijkheidsverzekering kent grofweg twee keuzen: alleenstaanden- of gezinsdekking. Met de gezinsdekking zijn de echtgenoot of je partner en je minderjarige kinderen meeverzekerd; ook als ze niet meer thuis wonen. Op beide polissen zijn logés, huispersoneel en huisdieren meeverzekerd.

Let op! De AVP biedt geen dekking voor het aansprakelijkheidsrisico dat met motorrijtuigen ( auto, motor, brom- of snorfiets) verband houdt. Daarvoor moet je een speciale WA-verzekering afsluiten. En schade die je met opzet veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Verzekeringen moeten zo goed mogelijk afgestemd worden op je persoonlijke situatie. De dekking verschilt per verzekering en module. Kijk dus goed naar wat voor jou van toepassing is. En laat je goed adviseren over verzekeringen voordat je ze afsluit.

Welke verzekeringen heb je nodig als je een woning hebt?

Als je een woning bezit, wil je als er iets gebeurt dit zo snel mogelijk weer in orde hebben. Verzekeraars bieden een woonhuisverzekering aan. Een pakket aan waarin jouw spullen, de woning en de aansprakelijkheid in een keer verzekerd tegen brand, diefstal of schade. Een woonhuisverzekering bevat:

  • Opstalverzekering: schade aan je woning verzekerd
  • Inboedelverzekering: voor je spullen. Verzekerd tegen schade en diefstal.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: schade aan anderen of aan hun spullen.

Schade

Is er schade ontstaan? En wil je die claimen op je aansprakelijkheidsverzekering? Ook dan krijg je hulp van ons. Wij brengen de schadeomvang in kaart en ook de eventuele gevolgschade. We benoemen experts en behouden contact met de betrokken verzekeraars of tegenpartijen.

Schade meld je via het formulier ‘schade melden’ of telefonisch via 0172 - 614 550.

Contact

DomburgvandePanne Financieel Adviseurs adviseert je graag over de juiste aansprakelijkheidsverzekering. Wij zijn in staat de best passende oplossing te bieden voor jezelf en je gezin. Heb je vragen of opmerkingen over onze dienstverlening of over je verzekeringspakket? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Neem direct contact op. Voor hulp bij het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering.