Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0172-614550
  • info@domburgvandepanne.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Aflossingsvrije hypotheek - scan

Veel van onze klanten hebben een aflossingsvrije hypotheek of een hypotheek met een aflossingsvrij leningdeel. Momenteel lopen er diverse campagnes vanuit hypotheekverstrekkers om klanten met een aflossingsvrije hypotheek te wijzen op de financiële gevolgen als de looptijd van de hypotheek is verstreken of het inkomen is gedaald op het moment dat het pensioen ingaat.

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes voor je lopende (aflossingsvrije) hypotheek. De volgende zaken hebben direct invloed op de betaalbaarheid van een aflossingsvrije hypotheek:

  • De hypotheekrente is sinds 2001 nog maximaal 30 jaar aftrekbaar. Dat betekent dat je de rente van een hypotheek - die voor 2001 is afgesloten - tot maximaal 2031 kunt aftrekken.
  • Heb je na 2001 een hypotheek afgesloten? Dan is de hypotheekrente onder voorwaarden tot 30 jaar na het afsluiten van de hypotheek aftrekbaar.
  • Heb je jouw hypotheek dan nog niet afgelost en is de hypotheekrenteaftrek gestopt? Dan kan de netto maandlast stijgen.
  • Heb je geen of onvoldoende vermogen opgebouwd waarmee je de hypotheek kunt aflossen, dan moet je na 30 jaar een nieuwe hypotheek afsluiten.
  • Als je inkomen is gedaald - bijvoorbeeld omdat je met pensioen bent gegaan - dan is het soms ingewikkeld om een nieuwe hypotheek af te kunnen sluiten. In het extreme geval zou dat tot gedwongen verkoop van je woning kunnen leiden.

Om dit te voorkomen is het verstandig om je al ruim van tevoren te laten informeren over de gevolgen voor uw persoonlijke situatie.

Let op: een bank moet al vroeg rekening houden met jouw pensioeninkomen: wil je een hypotheek afsluiten binnen 10 jaar voor je pensioengerechtigde leeftijd, dan is jouw maximale hypotheek ook afhankelijk van het inkomen dat je ontvangt als je niet meer werkt.

Wat kunt je doen?

Allereerst wijzen wij je op een gratis scan die je eenvoudig kunt maken van je persoonlijke. Kijk daarover op www.scanuwaflossingsvrijehypotheek.nl en vul geheel vrijblijvend jouw gegevens in. Je krijgt direct een gratis rapport met een aanbeveling.

Afhankelijk van de uitslag is het verstandig om contact met onze hypotheekadviseurs op te nemen. Onze adviseur kijkt dan samen met je naar jouw persoonlijke situatie en of het wellicht verstandig is nu al stappen te ondernemen zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Bel of e-mail ons voor een vrijblijvend gesprek, ook als je jouw aflossingsvrije hypotheek niet via ons kantoor hebt afgesloten.