Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0172-614550
  • info@domburgvandepanne.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Huizen in Bodegraven zijn slecht beveiligd

Bron: AD 29 november 2016
Door Annemiek Brandriet

Achttien inbraken in veertien dagen tijd. Bodegraven is gewild bij het inbrekersgilde. ,,Het aantal is onaanvaardbaar hoog", zegt burgemeester Christiaan van der Kamp.

"Je bent binnen een minuut binnen. Het is niet zo moeilijk, dat wordt echt erg overschat."

Vrijwel alle huizen in Bodegraven zijn slecht beveiligd, stelt burgemeester Van der Kamp. ,,Je bent binnen een minuut binnen. Het is niet zo moeilijk, dat wordt echt erg overschat.'' Hij meent dat preventie helpt en wil in samenwerking met de politie, wijkteams én inwoners het aantal inbraken verminderen.

In dezelfde periode vorig jaar werden slechts drie inbraken gemeld, weet politiewoordvoerder Yvette Verboon. ,,Wij vergelijken de cijfers constant en merken dat in dit seizoen altijd veel inbraken plaatsvinden. Niet voor niets beginnen we nu met een offensief tegen inbraken.''

De inbraken hadden plaats in verschillende wijken in het dorp. In de zomermaanden werd ook al relatief veel ingebroken, toen was vooral de wijk Broekvelden in trek. Bij de woninginbraken zijn diefstallen uit schuren niet opgeteld.

"Ik ben zelf twee keer slachtoffer geweest van een inbraak. Dan zorg je dat het je nooit meer overkomt."

Korting

Volgens de burgemeester wordt al veel gedaan om het aantal inbraken omlaag te brengen. Er wordt meer gesurveilleerd en inwoners krijgen steeds de boodschap om 112 te bellen als ze iets verdachts zien. ,,Dat is echt cruciaal. Het helpt als mensen snel bellen'', zegt de burgemeester. Ook is met wijkteams gesproken over nieuwe acties en worden burgers gevraagd zelf 's avonds nog een rondje door de wijk te lopen.

,,Vier jaar geleden was het aantal inbraken zo hoog, dat ik de dorpen langs ben gegaan om met bewoners te spreken'', zegt Van der Kamp. ,,Daar kwamen zo'n achthonderd mensen op af. Zij konden korting krijgen als ze hun huis wilden beveiligen. Daar gingen maar zes of zeven mensen mee aan de slag. Als iemand kan bedenken hoe we mensen duidelijk maken dat het echt nodig is, graag. Ik ben zelf twee keer slachtoffer geweest van een inbraak. Dan zorg je dat het je nooit meer overkomt.''

Volgens Van der Kamp is het aantal inbraken in het dorp dit jaar overigens vergelijkbaar met dat van 2015. Wel zijn er iets meer pogingen. ,,Vier jaar geleden was het percentage echt dertig procent hoger'', zegt hij. ,,Maar iedere inbraak is er één te veel. De impact is heel hoog. We doen ons stinkende best om dat omlaag te krijgen.''


Kluis huren in Bodegraven-Reeuwijk

Bewaar je je waardevolle spullen of documenten liever niet thuis? Huur dan een kluis bij DomburgvandePanne te Bodegraven. Bij ons kan alles wat waarde heeft veilig worden gestald.

Steeds meer klanten en inwoners van Bodegraven en omgeving kiezen voor een kluis bij ons kantoor. Zorg dat je er snel bij bent voordat alle kluisjes bezet zijn.

>> Meer informatie, prijzen en afmetingen

 


 

Lees meer

Spaargeld gaat naar kluis
Inbrekers slaan vaker toe in het Groene Hart
Banken willen van kluisjes af. Bedrijven springen in het gat
Bank stoot kluizen en dure klanten af