Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0172-614550
  • info@domburgvandepanne.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Huizen in Bodegraven zijn slecht beveiligd

Bron: AD 29 november 2016
Door Annemiek Brandriet

Achttien inbraken in veertien dagen tijd. Bodegraven is gewild bij het inbrekersgilde. ,,Het aantal is onaanvaardbaar hoog", zegt burgemeester Christiaan van der Kamp.

"Je bent binnen een minuut binnen. Het is niet zo moeilijk, dat wordt echt erg overschat."

Vrijwel alle huizen in Bodegraven zijn slecht beveiligd, stelt burgemeester Van der Kamp. ,,Je bent binnen een minuut binnen. Het is niet zo moeilijk, dat wordt echt erg overschat.'' Hij meent dat preventie helpt en wil in samenwerking met de politie, wijkteams én inwoners het aantal inbraken verminderen.

Lees meer

Hierom moet je een kluis nemen

De rente is laag en mensen verliezen steeds meer het vertrouwen in banken. Voor sommigen een reden om geld van de bank te halen en in een kluis te stoppen. Is dat slim? Patricia Boon zocht het uit.

Bron: Telegraaf 13 mei 2016 
Door Roel den Outer

Lees meer

Spaargeld gaat naar kluis

Bron: Telegraaf 14 april 2016
Door Ruben Eg

Slechts iets meer dan een tiende van de spaarders laat zijn geld op de bank staan bij een negatieve spaarrente. Dat blijkt uit een vraag die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gesteld aan een eigen consumentenpanel, die vandaag in het economenblad ESB staat.

Met 34% gaat een ruime meerderheid zijn of haar spaargeld waarschijnlijk thuis of in een kluis te gaan bewaren als de spaarrente negatief wordt. Van de ondervraagden zegt 20% van plan te zijn om te gaan beleggen is 20% van plan. Opvallend is dat van dit percentage slechts 6% aangeeft op dit moment al te beleggen.

Het spaargeld gebruiken om de hypotheek of andere schulden (versneld) af te lossen is 18% van plan. Van de ondervraagden zegt 20% van plan te zijn om te gaan beleggen is 20% van plan.

Opvallend is dat van dit percentage slechts 6% aangeeft op dit moment al te beleggen. Het spaargeld gebruiken om de hypotheek of andere schulden (versneld) af te lossen is 18% van plan.

Buitenland

De AFM noemt dit laatste plan het meest verstandig. Wie overweegt het spaargeld in het buitenland moet zich vooraf goed informeren, verwijst een woordvoerder naar de problemen met de bank Icesave: „In Europa zie je diverse banken die een wat hogere spaarrente aanbieden. Maar kijk goed onder welk depositogarantiestelsel de bank valt, hoe het land er voor staat en met welke firma je zaken doet.” Onbegrip Banken stellen de spaarrente steeds verder omlaag door de negatieve depositorente bij de Europese Centrale Bank (ECB). Bij ING, Rabobank en ABN Amro staat de rente voor een normale spaarrekening al op 0,4% tot 0,5%.

Ceo Gerrit Zalm van ABN Amro waarschuwde vorige week voor de gevolgen van een nog verdere verlaging van de rente door de ECB. „Spaarders zullen dit niet begrijpen”, zei hij over een dreigende situatie waarin moet worden betaald voor spaargeld. „Mensen gaan dan contant geld in huis houden.”


Kluis huren in Bodegraven-Reeuwijk

Bewaar je je waardevolle spullen of documenten liever niet thuis? Huur dan een kluis bij DomburgvandePanne te Bodegraven. Bij ons kan alles wat waarde heeft veilig worden gestald.

Steeds meer klanten en inwoners van Bodegraven en omgeving kiezen voor een kluis bij ons kantoor. Zorg dat je er snel bij bent voordat alle kluisjes bezet zijn.

>> Meer informatie, prijzen en afmetingen

 

 


Inbrekens slaan vaker toe in het Groene Hart

Bron: AD 16 maart 2016
Door Jeroen de Vreede 

In opvallend veel gemeenten in het Groene Hart is vorig jaar vaker ingebroken. In Woerden steeg het aantal met 67 procent, in Alphen met 19 procent. In Gouda was het aantal inbraken met 590 stabiel. Landelijk was er juist een daling van 9 procent.

Dit blijkt uit voorlopige cijfers van de politie die het CBS vandaag presenteert. Ook in Bodegraven-Reeuwijk, De Ronde Venen, Nieuwkoop en Zoeterwoude waren er méér inbraken dan een jaar eerder, tegen de landelijke trend in. Veel beter presteerden IJsselstein (-42 procent) en Zuidplas (-33 procent).

Over het hele land werden vorig jaar totaal 64.660 inbraken gemeld bij de politie, een daling van 9 procent. De verschillen per gemeente zijn echter groot: in een derde van de gemeenten steeg het aantal inbraken, tegen de landelijke trend in.

De politie probeert al jaren het aantal inbraken te laten dalen, vooral door buurtbewoners actiever in te zetten als extra ogen en oren. 80 procent van de aanhoudingen van inbrekers is te danken aan een melding van een oplettende buurtbewoner.