Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0172-614550
  • info@domburgvandepanne.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Spaargeld gaat naar kluis

Bron: Telegraaf 14 april 2016
Door Ruben Eg

Slechts iets meer dan een tiende van de spaarders laat zijn geld op de bank staan bij een negatieve spaarrente. Dat blijkt uit een vraag die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gesteld aan een eigen consumentenpanel, die vandaag in het economenblad ESB staat.

Met 34% gaat een ruime meerderheid zijn of haar spaargeld waarschijnlijk thuis of in een kluis te gaan bewaren als de spaarrente negatief wordt. Van de ondervraagden zegt 20% van plan te zijn om te gaan beleggen is 20% van plan. Opvallend is dat van dit percentage slechts 6% aangeeft op dit moment al te beleggen.

Het spaargeld gebruiken om de hypotheek of andere schulden (versneld) af te lossen is 18% van plan. Van de ondervraagden zegt 20% van plan te zijn om te gaan beleggen is 20% van plan.

Opvallend is dat van dit percentage slechts 6% aangeeft op dit moment al te beleggen. Het spaargeld gebruiken om de hypotheek of andere schulden (versneld) af te lossen is 18% van plan.

Buitenland

De AFM noemt dit laatste plan het meest verstandig. Wie overweegt het spaargeld in het buitenland moet zich vooraf goed informeren, verwijst een woordvoerder naar de problemen met de bank Icesave: „In Europa zie je diverse banken die een wat hogere spaarrente aanbieden. Maar kijk goed onder welk depositogarantiestelsel de bank valt, hoe het land er voor staat en met welke firma je zaken doet.” Onbegrip Banken stellen de spaarrente steeds verder omlaag door de negatieve depositorente bij de Europese Centrale Bank (ECB). Bij ING, Rabobank en ABN Amro staat de rente voor een normale spaarrekening al op 0,4% tot 0,5%.

Ceo Gerrit Zalm van ABN Amro waarschuwde vorige week voor de gevolgen van een nog verdere verlaging van de rente door de ECB. „Spaarders zullen dit niet begrijpen”, zei hij over een dreigende situatie waarin moet worden betaald voor spaargeld. „Mensen gaan dan contant geld in huis houden.”


Kluis huren in Bodegraven-Reeuwijk

Bewaar je je waardevolle spullen of documenten liever niet thuis? Huur dan een kluis bij DomburgvandePanne te Bodegraven. Bij ons kan alles wat waarde heeft veilig worden gestald.

Steeds meer klanten en inwoners van Bodegraven en omgeving kiezen voor een kluis bij ons kantoor. Zorg dat je er snel bij bent voordat alle kluisjes bezet zijn.

>> Meer informatie, prijzen en afmetingen