Heb je een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0172-614550
  • info@domburgvandepanne.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Veelgestelde vragen kluis huren

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen over het huren van een kluisje. Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Klik op de vraag om het antwoord in te zien.

Een kluis huren

Hoe kan ik een kluis aanvragen?

Vul je gegevens in op het aanmeldformulier Kluis huren. Je ontvangt direct de Voorwaarden huurovereenkomst kluisloket in je mailbox. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op voor een afspraak bij ons op kantoor. Je tekent dan de huurovereenkomst en ontvangt de kluissleutel.

Wat zijn de voordelen en voorwaarden van het huren van een kluis bij DomburgvandePanne?

Door je waardevolle eigendommen in een zwaar beveiligde kluis op te slaan, verminder je  het risico dat jouw kostbaarheden door bijvoorbeeld een inbraak, overval of brand verloren gaan. Daarbij is de inhoud van je kluis standaard tot €20.000,- verzekerd, tegen uitstekende voorwaarden. Je leest hierover meer in de Voorwaarden Huurovereenkomst kluisloket [PDF] .

Welke documenten zijn nodig voor het openen van een kluisloket?

Van iedere huurder dient een geldig legitimatiebewijs en een kopie dagafschrift van de rekening waar de kluishuur van wordt geíncasseerd te worden overlegd.

Wie moeten er tekenen voor de kluis huur?

Iedere huurder dient op ons kantoor te komen tekenen.

Kan ik meteen na ontvangst van de sleutels mijn kluis bezoeken?

Je ontvangt uw sleutels bij de eerste afspraak. Wij begeleiden je daarna naar je kluis, zodat je direct jouw waardevolle eigendommen in je kluis kunt opbergen.

Kan ik samen met iemand anders een kluis huren?

Ja, je kunt uw partner of een familielid aanwijzen als medehuurder. Je medehuurder heeft net als jij met de sleutels toegang tot het kluis, ook als je er zelf niet bij bent. Wil je een medehuurder aanwijzen? Vul dan op het aanmeldformulier Kluis huren in het mededelingenvak de gegevens van de medehuurder in.

Kan ik iemand machtigen om mijn kluis te bezoeken?

Ja, u kunt een volmacht afgeven. De gemachtigde kan dan het kluis bezoeken met uw sleutels, ook als u er zelf niet bij bent. Een gemachtigde is echter geen medehuurder. Mocht u of uw medehuurder komen te overlijden, komen alle volmachten te vervallen. Voor een machtiging worden extra kosten in rekening gebracht á € 49,-.

Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?

Jouw kluis blijft toegankelijk voor je medehuurder. Eventuele volmachten komen te vervallen. Ook kunnen je erfgenamen op vertoon van een verklaring van erfrecht toegang krijgen tot jouw kluis.

Zijn er naast de huurprijs nog bijkomende kosten?

Je betaalt eenmalig € 150,- borg per kluis voor de sleutels en het slot. Als je bij het beëindigen van de huurovereenkomst alle sleutels weer inlevert en er geen betalingen openstaan, wordt de borg direct aan jou teruggestort. Je kunt op kantoortijden van 10.00 tot 16.00 uur kosteloos je kluis bezoeken. Wil je je kluis buiten de kantoordagen bezoeken? Dat is mogelijk op afspraak. DomburgvandePanne brengt daarvoor € 75,- inclusief btw in rekening.

 

Je kluisje bezoeken

Op welke dagen kan ik mijn kluis bezoeken?

Je kunt je kluis gratis, 12 keer per jaar bezoeken tijdens werkdagen van 10.00 - 16.00 uur. Wil je meer dan 12 bezoeken afleggen per jaar, dan wordt er per extra kluisbezoek € 35,- inclusief btw in rekening gebracht.

Je wordt uiteraard geïnformeerd van elke wijziging in de vaste kluisdagen.

Hoeveel tijd heb ik bij een bezoek aan mijn kluis?

In de meeste gevallen kun je in alle rust je kluis bezoeken. Om je privacy te waarborgen, heeft slechts één huurder tegelijk toegang tot de kluis. Daarom kunnen we je vragen om je bezoek te beperken tot 10 minuten. Voor de meeste bezoeken is dat ruim voldoende.

Heb je toch meer tijd nodig? Laat het dan weten aan een van onze medewerkers. De lade in jouw kluis is namelijk uitneembaar. Wij begeleiden je dan naar een afgesloten ruimte, waar je in alle rust je kluis kunt inrichten. Daarna begeleidt een van onze medewerkers je weer terug naar de kluis, waar je de lade weer veilig in de kluis kunt opbergen.

 

Verzekering

Tot welk bedrag is mijn kluis verzekerd?

De inhoud van uw kluis is tot €20.000,- verzekerd. De dekking geldt per kluis. Het is dus ook mogelijk om extra kluizen te huren voor een hogere dekking. Je spreidt dan je kostbaarheden over meerdere kluizen.

Hoe toon ik aan wat er in mijn kluis ligt, in het geval de inhoud verloren gaat?

Je dient zelf aannemelijk te maken welke goederen verloren zijn gegaan. Deze voorwaarden zijn vergelijkbaar met die van banken en schadeverzekeraars. Ook dan dien je door middel van bijvoorbeeld foto’s, facturen of taxatierapporten aan te tonen welke kostbaarheden verloren zijn gegaan.

 

Betaling

Wanneer wordt de huur geïncasseerd?

De huur wordt jaarlijks per machtiging geïncasseerd van de rekening van de huurder in de eerste twee weken van het kalenderjaar.

Wanneer wordt de borg geïncasseerd?

De incasso van de borg vindt plaats bij de eerste incasso van de jaarlijkse huur.

Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn bedraagt 1 maand voor het einde van het kalenderjaar. De overeenkomst wordt elk jaar op 1 januari automatisch met één jaar verlengd. Als de huurder in het 1e kalenderjaar de huur opzegt, worden er € 75 aan administratiekosten in rekening gebracht.

Hoe kan ik mijn kluis opzeggen?

Om de huurovereenkomst van je kluis op te zeggen, dien je dit schriftelijk kenbaar maken. Stuur een e-mail of brief naar:

info@domburgvandepanne.nl
DomburgvandePanne
Nieuwe Markt 2
2411 BB Bodegraven

Let op: lever je sleutels altijd persoonlijk in, stuur deze nooit per post!

Na ontvangst van de opzegging, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor de terugname van de sleutels. Vervolgens wordt de resterende borg teruggestort op jouw bankrekening.

 

 

Veiligheid en toezicht

Hoe weet ik dat mijn kluis veilig is?

Je kluis bevindt zich in een zwaar beveiligde kluis , die voldoet aan de strenge eisen van veiligheidscategorie 4+. Dit is de hoogste beveiligingscategorie in Nederland. Dit betekent dat de kluis onder meer uitstekend beschermd is tegen brand en diefstal en 24/7 wordt gemonitord.

Wat gebeurt er met mijn eigendommen als DomburgvandePanne failliet gaat?

Je blijft te allen tijde juridisch en economisch eigenaar van jouw eigendommen. Het maakt daarbij niet uit of je je eigendommen in ons depot bewaart, of in een eigen kluis.

In tegenstelling tot wat bij de meeste banken gebruikelijk is, zijn je eigendommen in het geval van een faillissement geen onderdeel van de boedel.

Contact

Natasha Zwaneveld, Kluis huren specialist bij DomburgvandePanne Financieel Adviseurs te BodegravenWil je meer informatie over kluisje huren? Neem dan contact op met Natasha Zwaneveld, zij vertelt je alles over onze kluisruimte en de werkwijze van het kluishuren bij ons kantoor.

Eerst zien hoe veilig je kostbare spullen bij ons zijn? Kom dan vrijblijvend langs op ons kantoor aan de Nieuwe Markt 2 te Bodegraven.

Graag tot ziens!

 Online jezelf aanmelden voor het huren van kluisruimte.           Prijzen kluis huren en afmetingen van kluisjes voor het veilige opslag van belangrijke documenten.